Mistä tietää onko käsi menossa kuolioon?

VinkkiJuha
5.7.2018

Mistä tietää että onko tulossa kuolio? Stellaa rännännyt ja ilmeisesti suoni puhjennut. Ja nyt tuntuu siltä että jotain tapahtuis. Ranteessa valkoinen patti ns. Ja tuntuu et joihinkin kohtiin syntyy sellainen pehmee alue. En nyt vesikelloksi sanoisi, mutta tuntuu samalta painaa. Käsi on valkoinen ja tuntuu todella oudolta. Pitääkö soittaa ambulanssi?

Moikka, kuulostaa siltä että kädessäsi on joku verenkierron häiriö ja suosittelisin menemään mahdollisimman nopeasti lääkäriin. Huomasitko mitään omituista pistäessäsi aineen? Tilanne saattaa olla vakava. Heti jos sormenpääsi muuttuvat tunnottomiksi ja alkavat tummua, kyseessä on todennäköisesti kuolio.

Oliko ”pakkeja” vedettäessä veri vaaleampaa kuin normaalisti ja kuohuvaa? Tunsitko pistäessä tavallista suurempaa kipua? Jos vastaus jompaankumpaan on kyllä, saattaa olla että olet vahingossa pistänyt valtimoon joka on äärimmäisen vaarallista. Hermoon pistäminen on myös vaarallista, se tosin usein sattuu niin paljon että usein ihmiset eivät suorita pistämistä loppuun.

Kysyttävää päihteiden käytöstä tai riskien ja haittojen vähentämisestä? Ota yhteyttä verkkoterveysneuvontaan.