Onko Suomeen tulossa ainetestauspalvelua? Saako indikaattoritestejä ns. Test Kittejä ostettua jostain Suomesta?

VinkkiJuho
28.6.2018

Onko Suomeen siis tulossa lähiaikoina jotain paikkaa, jossa voisi käydä testauttamassa huumeensa? Esimerkiksi tietääkseen onko "MDMA" oikeasti MDMA:ta.
Myös, myydäänkö jossain Suomessa tippatestejä, joilla voisi itse testauttaa aineensa?

A-klinikkasäätiön Muunto-hanke on tehnyt jo pari vuotta työtä anonyymin ainetunnistuspalvelun tuomiseksi Suomeen. Tässä Muunto-hankkeen kotisivut: https://muuntohanke.fi/ Nykyinen lainsäädäntömme ei salli ainetunnistuspisteellä työskentelevien henkilöiden vastaanottaa huumausaineita asiakkailta, koska lain näkökulmasta tällöin myös he syyllistyisivät huumausainerikokseen. Lakiin pitäisi lisätä kohta, joka antaisi työntekijöille oikeuden haittojen vähennykseen nojaten pienien ainemäärien hallussapitoon. Toisaalta päihteiden käytön ja hallussapidon dekriminalisoiminen ratkaisisi myös tämän ongelman. Testejä voi ostaa http://www.eztest.fi/ . He toimittavat testit Suomesta ja testit voi myös noutaa paikanpäältä Helsingistä.

edit. Nykyään (joulukuu 2020) saa ostettua Seeds of Love nimisestä liikkeestä: https://www.seedsoflove.fi/category/44/eztest