Onko Suomeen tulossa ainetestauspalvelua? Saako indikaattoritestejä ns. Test Kittejä ostettua jostain Suomesta?

VinkkiJuho
28.6.2018

Onko Suomeen siis tulossa lähiaikoina jotain paikkaa, jossa voisi käydä testauttamassa huumeensa? Esimerkiksi tietääkseen onko "MDMA" oikeasti MDMA:ta.
Myös, myydäänkö jossain Suomessa tippatestejä, joilla voisi itse testauttaa aineensa?

A-klinikkasäätiön Muunto-hanke on tehnyt jo pari vuotta työtä anonyymin ainetunnistuspalvelun tuomiseksi Suomeen. Tässä Muunto-hankkeen kotisivut: https://muuntohanke.fi/ Nykyinen lainsäädäntömme ei salli ainetunnistuspisteellä työskentelevien henkilöiden vastaanottaa huumausaineita asiakkailta, koska lain näkökulmasta tällöin myös he syyllistyisivät huumausainerikokseen. Lakiin pitäisi lisätä kohta, joka antaisi työntekijöille oikeuden haittojen vähennykseen nojaten pienien ainemäärien hallussapitoon. Toisaalta päihteiden käytön ja hallussapidon dekriminalisoiminen ratkaisisi myös tämän ongelman. Testejä voi ostaa http://www.eztest.fi/ . He toimittavat testit Suomesta ja testit voi myös noutaa paikanpäältä Helsingistä.

edit joulukuu 2020: Nykyään EZ-testejä saa ostettua Seeds of Love nimisestä liikkeestä: https://www.seedsoflove.fi/

edit huhtikuu 2022: Kadulta labraan -tutkimukseen voi tuoda jäämänäytteitä tutkittavaksi ja tuloksen saa nimimerkkiä vastaan. Tutkimus on käynnissä huhtikuu 2022 - huhtikuu 2024. Lisätietoja https://www.vinkki.info/kadultalabraan2

Kysyttävää päihteiden käytöstä tai riskien ja haittojen vähentämisestä? Ota yhteyttä verkkoterveysneuvontaan.