Verkko-Vinkin Tor-koulutus

Verkko-Vinkki-hanke on tarjonnut päihteitä käyttäville ihmisille suunnattua terveysneuvontaa salatussa Tor-verkossa vuodesta 2018. Terveysneuvonta on kohdistettu erityisesti sivustoille, joilla ihmiset ostavat ja myyvät päihteitä. Neljän vuoden aikana Verkko-Vinkin terveysneuvontaan on tullut noin 700 yhteydenottoa, joista Tor-verkon keskustelufoorumeille tulleisiin kysymyksiin kirjoitetut vastaukset ovat olleet kaikkien sivuston käyttäjien luettavissa. Näistä julkisista kysymyksistä ja vastauksista on koottu vinkki.info sivustolle kysymysarkisto. Suurin osa yhteydenotoista on kuitenkin tullut yksityisesti ja anonyymisti Wickr -sovelluksen kautta.

Verkko-Vinkki on kiertänyt kouluttamassa eri tahoja Tor-verkon toiminnasta, siellä käytävästä päihdekaupasta ja siellä tehtävästä haittoja vähentävästä terveysneuvonnasta. Koulutuksia on järjestetty esimerkiksi Pro-tukipisteelle, Helsingin kaupungin Symppikselle, Diakonissalaitoksen Drop In -pisteille, VVA ry:lle, A-klinikkasäätiölle, nopean huumetiedon Nopsa-verkostolle ja Sininauhasäätiön Nuoli-hankkeelle.

Jos olette kiinnostuneita saamaan koulutusta Tor-verkon hyödyntämisessä päihteitä tai dopingaineita käyttävien tai vastikkeellisia seksipalveluita tarjoavien ihmisten tavoittamiseen ja anonyymin pikaviestisovelluksen Wickr:n hyödyntämiseen työssänne, tai jos olette ylipäätään kiinnostuneita päivittämään tai lisäämään tietämystänne Tor-verkossa tapahtuvasta päihdekaupasta niin ottakaa yhteyttä. Koulutus voidaan pitää myös etäyhteyden välityksellä.